przez Feldgrau » 2012-06-15, 12:18
"opowieść" ZOMOwca
Trening z AP! Misja Kobiór
Mały ZOMO-wiec HISTORIA "PRAWDZIWA"
Najgorzej jest wstać pomyślał Mały ZOMOwiec otwierając jedno oko. Dwa to już przesada o tak wczesnej porze i jak pomyślał tak zrobił.
Omiata wzrokiem pokój. Nie żeby już wcześniej się szykował, ale sprzęt na ten wyjazd już kurz zdążył przykryć.
Mały ZOMOwiec delikatnie otwiera drugie oko i zmuszając się do nieludzkiego wysiłku wyrzucaja obślinioną podusię spod głowy na dywan, bo jak wiadomo każdy twardziel śpi z otwartymi ustami.
W pokoju rozbrzmiało ciche i zaspane „ała” i wtedy ZOMOwiec uświadomił sobie, że w jednej ręce trzyma swoją pompkę naszykowaną do gry, a że nowy tłumik jest dosyć duży to widocznie przez sen zrzucił swoją Panią z łóżka. Rysując sobie w głowie przebieg wydarzeń wyszło, że to ona dostała tą poduszką.
Nic nie szkodzi pomyślał, bo zanim na dobre zacznie się awantura będzie już w lesie z paczką swoich najfajniejsiejszych ziomków.
Po krótkiej walce na poduszki Mały ZOMOwec wreszcie wychodzi z domku ciesząc się, że odpocznie robiąc to, co uwielbia.
Po „szybkiej” zbiórce, na której Ac8 pokazał swój naszykowany sprzęt czekał nas spacer.
Wychodzimy na prostą i wtedy ZOMOwiec zdaje sobie sprawę, że to jest troszkę długa prosta ciągnąca się hen hen daleko – za daleko.
Po kilu krokach ZOMOwiec pożałował, że tak mocno naciągnął szelki, bo szwy z metką wchodziły między pośladki tak mocno, że otwierając usta ktoś mógł sprawdzić, że gacie szyto w Chinach.
Mały ZOMOwiec wraz z towarzyszami broni wchodzi w las, a że las ma swoje tajemnice to już więcej nie opowiem
Zdradzę tylko, że było pięknie. Tak pięknie, że teraz Mały ZOMOwiec wie, że będzie miał co opowiadać wnukom, podczas gdy inni dziadkowie wyciągną z worka swoje Werther's Original powtarzając słowa pewnego dziadka ze znanej reklamy
„Mój dziadek dawał mi Werther's Original. Dziś sam jestem dziadkiem, więc co mogę dać swojemu wnukowi?”
May ZOMOwiec swojemu wnukowi da swój leśny marker i równie leśny strój uchylając rąbka tej wielkiej leśnej tajemnicy.
" Zabij ich wszystkich a Bóg weźmie do siebie niewinnych "