Dzisiejsze święto LOKmilsim ( Feldgrau i Bolek plus jeden nie zrzeszony ) uhonorowali obecnością i udziałem w sztrzelaniu na strzelnicy Bukowno .
W głównej konkurencji - karabinek bocznego zapłonu drugie miejsce ( na ponad 30 strzelających w tym członków klubu strzeleckiego LOKUS ) zajął kol. Bolek na 10 punkotowanych strzałów miał 100 pkt a łącznie 144 pkt na 15 strzałów . O swoim wyniku nawet nie napisze bo był żałosny .
Potrm przy pieczonych kiełbaskach porozmawialiśmy sobie z kolegą który jest członkiem lub szefem klubu kolekcjonerów broni - porozmawialiśmy o możliwościach zdobycia pozwolenia na broń kolekcjonerską ( tenże kolega ma 20 sztuk ) zaprezentował nam swojego RAKa w wersji deko ja poszpanowałem RAMem
wymieniliśmy się nowinkami klub kolekcjonerów vs milsim . potem poszliśmy postrzelać z broni krótkiej centralnego zapłonu m.in był makarov , cz , colt i jeszcze coś tam , ceny ammo były przystępne więc poszaleliśmy co nieco - ja wypróbowałem swoje słuchawki aktywne ( oraz jedna z pań tam strzelających
)
generalnie bawiliśmy się lepiej niż te barany w stolicy