Saltus VI - lista !!

Postprzez [SC] Shark » 2008-08-09, 13:39

Panowie mam do Was jedną prośbę, wypijcie za mnie o 24:00 w sobotę :)
Ja o tej porze będę walczył o zdjęcie welonu z mojej kobiety :D
W zamian wypiję Wasze zdrowie..
[SC] Shark

Postprzez Roger » 2008-08-09, 13:43

Chyba da się załatwić:)
Szkoda, że terminy się pokrywają, bo po pierwsze nie bedzie Sharka na Saltusie, po drugie moglibyśmy mu "bramę" zrobić w pełnym umundurowaniu i wyposażeniu :)
GG: 1329961
This is my marker. There are many like it, but this one is mine....
Roger

Postprzez [SC] Shark » 2008-08-09, 13:55

No przyznam, że liczyłem na to bo saltus miał być tydzień wcześniej czy póÂźniej, a teraz to dupa :)
To by była brama jakiej nikt nie miał, no szkoda wielka..
[SC] Shark

Postprzez MrHyde » 2008-08-10, 16:08

Ano szkoda szkoda był by prowiant na Saltusa procentowy ;-].
Tak po za tym to z przyjemnością się napiję za Ciebie i twoją leprzą połówkę oraz o powodzenie na nowej drodze życia ;-].
MrHyde

Postprzez Roger » 2008-08-13, 16:01

Wracając do spraw organizacyjnych.
Lista ustalona.
Pozostaje kwestia transportu.
Mój znajomy, który miał busa - temat nieaktualny.

Pytanie, łatwimy busa (może ktoś ma kogoś w rodzinie,znajomych itp.) czy pozostaje transport indywidualny
???
Roger

Postprzez Przemo » 2008-08-13, 19:36

jeszcze popytam znajomych ale nie wiem czy nie było by lepiej i taniej własnym transportem.Trzeba też ustalić kiedy jedziemy w piątek czy w sobotę
Saltus III,IV,V,VII; Unit 03,04,07; Igła: I; Blackops II,IV; Ramsar I,III; Bravo Two Zero; Wilczy Szlak; KASKADA; RedFall 2013; SALAMANDRA; GreenCoat II; AEGIS 2015
Przemo
moderator

Postprzez Przemo » 2008-08-13, 21:55

dzięki uprzejmości Dzikiego naszego Saltusowego "kwatermistrza" z ZT będziemy mieli HP pod dostatkiem ( 10 L butla 4500psi będzie do dyspozycji) , bedzię też siatka do strefy bezpiecznej
Saltus III,IV,V,VII; Unit 03,04,07; Igła: I; Blackops II,IV; Ramsar I,III; Bravo Two Zero; Wilczy Szlak; KASKADA; RedFall 2013; SALAMANDRA; GreenCoat II; AEGIS 2015
Przemo
moderator

Postprzez Roger » 2008-08-16, 17:01

Jeśli okaże sie, że nie wynajmiemy busa, czy znajdzie się w czyimś pojeÂździe saltusowo-bojowym miejsce dla jednego szturmana +sprzęt (siebie mam na myśli oczywiście)?

Dokulam się gdzie trzeba korzystając z PKP.
Roger

Postprzez lordmarcel » 2008-08-16, 17:49

Także dorzucam się z tym pytaniem odnośnie transportu na Saltus, jednakże chodzi o 3 "żołnierzy" ;P (oczywiście dokładamy się na benzynę)

POZDRO :D
lordmarcel

Postprzez Roger » 2008-08-25, 11:17

Serdeczne podziękowania z mojej strony dla wszystkich uczestników, wszystkich ekip za wkład w to, że Saltus VI był udany.

Szczególnie dla Przema i Dzikiego za organizację i logistykę przedsięwzięcia (Przemo sorki za tą rozmowę po przyjeÂździe - poniosło mnie troszkę).

Doceniam poczucie humoru Jarheadów :) - pozorowany atak na HQ przez "partyzantów":)

Co tu dużo pisać, było zaje...ście.
Roger

Postprzez [SC] Shark » 2008-08-25, 13:10

No Panowie ja czekam na Obszerną relację, minuta po minucie..
[SC] Shark

Postprzez zozol25 » 2008-08-25, 15:51

Ja równierz dziękuje za świetną zabawe, najbardziej utkwiła mi tylariera przez las poprostu malina wykosiliśmy las po obu stronach speedowe klameczki na nic sie nie zdały :mrgreen: poprostu sam miodek. Naparzanka koło krzyża też była zaj... gdybym wtedy nie mniał tapcapa tylko zwykły loader to pokosilibyśmy z przemem jeszcze bardziej:)
zozol25

Postprzez Don » 2008-08-26, 08:51

taaa tylarierka byla profesjonalna, czesanko pierwsza klasa - czulem sie jak na polowaniu :))
Przy krzyzu gdybysmy zachowali sie troszke mniej piknikowo to wycielibysmy wszystkich
Dla takich chwil warto marznac i moknac.
vivere militare est

kom 609797147
Don

Postprzez Dziki » 2008-08-28, 07:58

Goście,dziękuję bardzo!Bardzo dziekuję!Ja pier.....ę,jak ja Wam dziękuję!!!...żeście mnie zabrali... dziękuję :)
Na Saltusie dowiedziałem się,jaki jest aktualny kres moich możliwości...Nigdy nie przypuszczłem,że 35 km tak może boleć:)

Pozdro4all
Gdy mężczyÂźnie Âźle-szuka żony
Gdy mężczyÂźnie dobrze-żona szuka jego...
Dziki

Postprzez Przemo » 2008-08-28, 17:28

pozwole sobie przenieść tekst kolegi Thantosa z TETy z naszego tajnego forum Saltusowego bo ciekawe pomysły zarzucił . A trzeba wam koledzy wiedzieć ze nasz Thanatos z A5 i Tac -capem na 30 kulek ustrzelił 12 osób w tym wiekszość partyzantów czyli Pretorów z ich cudownymi egosami :-) . Nie 1000 - ce kulek a odpowiednia taktyka potrafi przynieść bardzo dobre efekty. Osobiste gratulacje dostał od ustrzelonych tak więc pełen respekt dla kolegi za zachowanie zimnej krwi i przemyślaną taktykę.

Thanatos napisał(a):Również chcieliśmy podziękować wszystkim za wspaniałą zabawę. Byliśmy pierwszy raz i znaleÂźliśmy dla siebie miejsce. Cieszyło mnie że parę osób zapanowało nad chaosem, który zaczął się rodzić i póÂźniej działania przebiegały już gładko. Brawa dla nich.

Po tych 24h doświadczeniach proponuje na kolejną edycję bardziej się zorganizować, żeby nie dać chwili wytchnienia przeciwnikom :mrgreen:
Ponieważ nie wszystkich uczestników Saltusa kręci militarne podejście podzielmy się na Armie i reszte.
Do Armii wstępowali by tylko Ci którzy tego naprawdę chcą i godzą się na wszystko co niesie ze sobą armijny dryl, czyli warty, patrole, pilnowanie strategicznych punktów, wykonywanie misji, a przede wszystkim słuchanie rozkazów swojego dowódcy, który by podlegał tylko głównodowodzącemu.
Mając taką małą regularną Armie (mam nadzieje chociaż 50% sił) będzie można skuteczniej działać, a wszystko za pomocą mapy w HQ klejonej na arkusz blachy. Do tej mapy doczepiać będzie można żetony jednostek na magnesikach, bazy, itd. (mowa o wykorzystaniu żetonów z „Bitwy II wojny światowej” świetnej planszówki tak przy okazji) dzięki takiemu rozwiązaniu dowódca w oparciu o meldunki będzie miał zawsze aktualną sytuację na polu walki, będzie wiedział gdzie i kiedy uderzyć oraz gdzie wróg planuje natarcia.
Pozostaje sprawa wojska spoza Armii. Ponieważ ich bardziej kręcą samowolne i nie koordynowane wypady mogli by to robić, jednak w momencie planowanej większej ofensywy (zdobywanie baz, pomoc przy misjach, obrona HQ) musieli by być zobowiązani do pomocy Armii.
Armia siłą rzeczy musiała by stacjonować w HQ i zaprowadzić tam normalną rutynową obronę (czujki, patrol, warty) i pozostawić w bazie X% obsady na wypadek niespodziewanego ataku co się zdarzyło ostatnio.
Takie rzeczy jak szukanie w pierwszych godzinach działań baz przeciwnika, obsadzenie strategicznych miejsc itd. przydało by się ustalić jeszcze na forum przed grą, żeby wszystko ruszyło płynnie i bez zbędnych wyjaśnień.

To nasze przemyślenia jadąc w drogę powrotną po niezwykle emocjonującej 24 godzinnej grze.

Pozdra od Tety
Przemo
moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do SPRAWY ORGANIZACYJNE