przez Nozka » 2013-05-24, 09:29
Hej.
Widzę, że pojawiła się dyskusja nt. wyboru oporządzenia.
Jak już wcześniej kolega Vincent wspomniał, musisz się określić co chcesz robić.
Ja zdaję sobie sprawę z tego, że każdy by chciał od razu posiadać wszystko. Ale nie zawsze są możliwości finansowe.
Jednak chciałbym zwrócić uwagę na to, że warto przestudiować, przeanalizować a nawet skonsultować sprawę z kimś, kto wykonuje podobne działania przed zakupem oporządzenia.
Przerabiałem CHESTRIG'a, owszem fajnie- ale na szybkie, krótkie strzelanki, gdzie pole działania to przeważnie kilkadziesiąt metrów kwadratowych.
Ja osobiście posiadam BELTKIT'a-taki rodzaj działań (zwiad-rozpoznanie) i oczywiście podejście do sprawy.
Teren do rozpoznania to przeważnie kilkukilometrowe odcinki. Często są to tereny zalesione, o gęstym drzewostanie, co wiąże się z częstym
przedzieraniem się przez młodniki czy krzaki. Dlatego w 90% oporządzenie w Mojej Sekcji jest uszyte z grubszego materiału 1000D (nawiązanie do kwestii finansowej) trwalsze ale co za tym idzie i ciężar inny.
LINK podany przez Kolegę Kufla (PS TACTICAL)
To co na dzień dzisiejszy znajduje się na moim Beltkicie, to długotrwały proces przemyśleń i konsultacji, a także sprawdzenie danego elementu na działaniach.
Na Beltkicie znajduje się tylko to, co jest mi potrzebne do rodzaju działań jakie prowadzimy; nie mniej-nie więcej.
Nawet szelki są dobrane tak,aby nie przeszkadzały trakcie różnego rodzaju działań - bo czasami, w zależności jaki jest cel zadania potrzebujesz posiadać plecak.
Im więcej będziesz sobie stawiał różnego rodzaju działań do wykonania tym większe będziesz miał spojrzenie na to, jakie elementy oporządzenia są Tobie potrzebne- ale to już inny temat.
Konkluzja:
Przemyśl-porozmawiaj-sprawdÂź (jeśli masz możliwość)
"Wojna jest sztuką wprowadzania wroga w błąd"
Igła: I,II