Ofensywa Tet - 1968

Gry bez założonych scenariuszy, czysta improwizacja

Postprzez Rommel » 2010-07-19, 10:08

Kangoor a jak atwoja bron???
Rommel

Postprzez Feldgrau » 2010-07-19, 10:24

Rommel a twój tiberius się znalazł ?
Feldgrau
moderator

Postprzez Kangoor » 2010-07-19, 11:14

Jak na razie jeszcze do niej nie zajrzałem. Wczoraj pierwsze co to kąpiel i padłem na wyrko. :) Dzisiaj zobaczę co i jak. A Tiberius się znalazł. I nawet gwiazdka komunistyczna z kapelusza Don'a się znalazła. I jeszcze ktoś zostawił niebieski beret u nas w namiocie.
Kangoor

Postprzez Bloo777 » 2010-07-19, 11:17

Feldgrau napisał(a):Bloo777 jeśli to ty paradowałeś w kamizwelce odblaskowej z aparatem przy bazie amerykańskiej około godziny 19 tej to właściwie była szansa na zrobienie fotek strony vietnamskiej - przedefilowałeś przed naszymi lufami zaraz przy bazie USA i mielismy wielką ochotę zgarnąć cię do niewoli ( wtedy porobiłbyś i zdjęcia u nas ) ale ten aparat i kamizelka nas odwiodła od zamiaru , no i obserwator z lornetką troszkę też .

Jeśli to Ty byłeś tym ruskiem siedzącym w krzakach z wietnamcem, to obawiam się, że beret było widać z ładnych paru metrów ;) (Ci trzej co wcześniej szli też byli od was? Bo jakoś dziwnie zwiali w krzaki jak mnie zobaczyli :) ). Ogólnie jak was w krzakach zobaczyłem to już myślałem, że VC zdobyło bazę US i wystawilo swoją wartę przy drodze. Byłem zaskoczony jak parę metrów dalej jak gdyby nigdy nic stali nasi. Kurna, trzech wartowników na dachu i żaden was nie wypatrzył :)
Bloo777

Postprzez Feldgrau » 2010-07-19, 11:27

Tak ten w berecie to byłem ja -kurde czailismy się na amerykańca co szedł drogą ( widzieliśmy go trochę wcześniej ) a ku naszemu zdziwieniu za moment pojawiłeś się Ty - dałem znać grupie że najprawdopodobniej mnie widziałeś bo tak kuso spoglądałeś w "moje" krzaki i już nie czekaliśmy dłużej by wziąść "języka" tylko wycofaliśmy się . Teraz żałuję że nie porwaliśmy cię z drogi - poznalibyśmy się lepiej a i kilka fotek było by więcej :mrgreen:
Feldgrau
moderator

Postprzez Rommel » 2010-07-19, 12:02

Tiberius się znalazł, działa:) fajnie jak pezekazecie te gwiazdke z chelm i bereto do Przemo, częściej z nim strzel wiec uzupełnienia zapasy:)

zinfiltrowalismy tereny amerykancow..... Nie było rzezi tylko dlatego ze mieliśmy rozkazy nie otwierać ognia....ale batony i napoje mieli dobre:)

A to ze było widać z daleka beret świadczy o tym jak poważnie podchodziny do zasad gry i militarnego paintballa:)
Rommel

Postprzez Rommel » 2010-07-19, 12:03

A swoją droga kto znalazł mojego tiberiusa.... Dostarczył mi go omni:)
Rommel

Postprzez Kangoor » 2010-07-19, 12:06

Gwiazdkę i beret dostał bodajże Omni bo z Przemem nie widzieliśmy się potem w niedzielę.
Kangoor

Postprzez Rommel » 2010-07-19, 14:05

oki, tez dobrze:)
Rommel

Postprzez Misiu » 2010-07-19, 16:03

ogólnie amerykanie słabo bronili swojej bazy
raz my bez problemu podeszli i zrobili rozeznanie (szkoda tylko ze my żadnego jeńca nie wzięli )
a rano ta fajnie zaskoczeni byli jak my ich bazę zaatakowali i zdobyli :D
Misiu

Postprzez pajaak » 2010-07-19, 16:37

Panowie jak już poruszyliście temat rzeczy zgubionych i znalezionych to ja mam kogoś nóż "ala rambo", jeżeli ktoś zgubił to niech pisze.
pajaak

Postprzez Feldgrau » 2010-07-19, 17:15

Misiu no nie wiadomo ile razy oni zaglądali nam do garnuszków gdy my siedzieliśmy u siebie , przypominam Ci z całym szacunkiem dla przeciwników że oni zdobyli rano nasz radar i baze rakietową . Myślę że gdyby pojawiło się tu kila raportów z gry lub opowiadań z pola walki jego uczestników to byłby dokładniejszy obraz całej tak wspaniałej zabawy , ja swój raport wysłałem swojemu dowódcy (Ediemu) do zatwierdzenia.
Feldgrau
moderator

Postprzez nieja » 2010-07-19, 17:40

Ja dopiero dziś dziękuję za wspaniały klimat i dużo emocji, trochę mniej strzelania, ale więcej skradania i dreptania po lesie ;)
Dołączam swoje zdjęcia choć po zdjęciach Bloo777 to już nie to, ale następnym razem możecie pomyśleć o fotografie z każdej strony.
http://picasaweb.google.pl/113921231345 ... ensywaTET#
nieja

Postprzez Don » 2010-07-19, 17:51

Cieszę się, że gwiazdka się znalazła (spać nie mogłem przez to).
vivere militare est

kom 609797147
Don

Postprzez Moro » 2010-07-19, 18:11

Feldgrau napisał(a):, przypominam Ci z całym szacunkiem dla przeciwników że oni zdobyli rano nasz radar i baze rakietową

prawda Feldgrau, święta prawda
Moro

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźne spotkania