przez novik_pna » 2009-10-29, 21:13
drogi diakunie,
jestem posiadaczem tm 15 z rip clipem i wierz mi nie wygląda on jak z odpustu a tym bardziej nie strzelja jak replika asg za 9.99. Nie mówie ze jest on idealny bo mam go niedługo i dopiero go poznaje. ścina kulki jak na razie, nie wiem dlaczego, może kwesta ciśnienia, może nieodpowiednich kulek. tak jak mówei poznaje go dopiero. Tak! Jest cichutki! Nawet z rip clipem. Wiem ze to zaleta jego lufu, bo jak wymieniłem na inną do zdeeeecydowanie głośniej szedł aale i tak ciszej niż inne beteki. Kolba faktycznie mogłaby byc lepsza za ta kase. Bateria w magazynku....nie mam pytań. Co to wyglądu to, może kwestia gustu, moim zdaniem nie ma bardziej militarnego markera na rynku (chyba ze masz duzo pieniędzy i bedziesz modował a5 - to i owszem).
Twoje wyliczenia nie są obiektywne. Popatrz:
Sierra z egripem piszesz 1145 (ok, niech będzie), do tego musisz miec cyklon KONIECZNIE, nie widze sensu w posiadaniu egripa bez elektronicznej spłuczki (pomijam fakt ze cyklon wpiernicza gaz jak smok). Mamy 1145 + około 250 (strzelam) = około 1400 zł. Reasumując dodam tylko że w tamtym tygodniu jakiś indywidualny użytkownik allegro wystawił na aukcji kilka tm15 za 1250 zł. To był moment. Ja swoejgo kupiłem za 1450 (dodam ze w polsce). Fakt ze jak chcesz grać z rip clipem to wypadałoby wymienić mikrofon w nim a to dodatkowe koszty, jakieś 50 zł ( mikrofon + usługa, chyba ze przyjaznisz sie z lutownicą).
Nie mówie, bo moze za dwa miesiące pierdolne tym bt w kąt i wróce do starego TP. Mam jednak nadzieje ze opanuje jego ścinanie kulek, ich podawanie itp itd i ze bedziemy stanowili jedność.
W jednym sie z toba zgodzę. 98 to sprawdzony sprzęt, ale gdyby wszsycy grali cały czas na sprawdzonych markerach i kierowali się tym to prawdopodobnie już pierwsza wojna śiwatowa odbyła by się na kamienie, proce i łuki. Może i lepiej?