Feldgrau napisał(a):właśnie kończę go zasysać ( wiem że to nie ładnie ) ale na kino szkoda mi czasu
Feldziu powiem ci tak że też mam zaintalowany na pc utorrent, ale ostatnio dostałem ciekawy list polecony z kancelarii prawnej MURAAL z Poznania, która powołując się na upoważnienie jakiejś firmy ze Szwajcarii żąda ode mnie dobrowolnej wpłaty kwoty 650 PLN za rzekome udostepnienie filmu Jack Strong, co rzekomo zakończy sprawę i spowoduje usunięcie moich danych osobowych z ich rejestru. List przyszedł na moje nazwisko i adres a w nim podali moje ip, hash, godzinę i datę udostępnienia tłumacząc że moje dane uzyskali od mojego providera internetowego poprzez prokuraturę z Poznania która prowadzi moją sprawę.
Na chwilę obecną rozkminiam o co kaman, bo nie powiem ale taki żart nie bardzo mi się podoba. Po rozmowie z prawniczką z mojej firmy, której okazałem całe to ciekawe pismo wiem na chwilę obecną że na pewno nie można tego płacić, bo to jest automatyczne przyznanie się do winy.
To zjawisko podobno przyszło z zachodu i nazywa się "copyrights trolling". Na chwilę obecną nie korzystam z tego programu, czekam co będzie dalej bo już minął termin płatności a na snajpera ide do kina