przez Feldgrau » 2014-09-11, 12:12
Edi dlaczego nie chcę hali w żorach ?? jakoś nie przyszła mi ona od razu na myśl gdy myślałem o ćwiczeniu z replikami RAM . Jednak odpowiem ci dlaczego ta hala się nie nadaje - mimo że legalna . Po pierwsze ma do dyspozycji jedno piętro tylko jedno - to trochę mało . Po drugie obok mieszkają ludzie nie użyjemy pirotechniki , po trzecie nie ma wokoło zielonych terenów do kilku "ustawek" dla zdjęć i filmu ( chcę zrealizować sporo materiału pod ewentualny przyszły film reklamowy ) i po trzecie najważniejsze ( nigdy nie myślałem że to kiedyś powiem i będzie mi to przeszkadzało ) tam śmierdzi farbą i wszystko się lepi z farby ,szkoda mi mojego munduru .
Na replikach asg czy magfed możemy grać , ćwiczyć i robić inne rzeczy ( treningi kondycyjne , marszobiegi , szkolenia luźne i z pojazdami ) Repliki RAM nadają się przede wszystkim do dobrego - profesjonalnego szkolenia ( nie zabawy/gry ) i do tego chciałbym je wykorzystywać ( mam zamiar mieć ich 5 do 10 sztuk na takie cele ) Teraz to zabrzmi bałwochwalczo ale najprawdopodobniej jesteśmy jedyni w PL którzy mają te repliki jako grupa i wykorzystują ( lub będą ) i chcę wykorzystać tą właśnie nisze - mam nadzieje że mój zapał ,twoja wiedza szkoleniowca - wolny czas innych - pozwolą zrealizować ten cel . Szczerze za stary i za leniwy jestem by biegać po facro lub łazić na strzelanki , wolę formę szkoleń i treningów oraz poważne inventy typu BO kaskady itp . dlatego ja widze pewien potencjał w RAMach i chcę go wykorzystać . Dlatego uważam że teren w Ligocie będzie dobry do tego .
" Zabij ich wszystkich a Bóg weźmie do siebie niewinnych "