Majster JH napisał(a):Panowie co do terminu jestem za pierwszym Lipcowym , potem są wyjazdy inne imprezy .
Wiec propozycja - 6 lipca 2014.?
Już myślałem, że Wy na poważnie z tym wrześniem :)
Byłem dziś na polhotelu złaziłem teren do którego Silt ma prawa, a nie jest wykorzystywany w grach ze względu na niewielką liczbe grających zwykle osób (jak bede miał chwilę - skrobnę mapę) + troszkę się poszwędałem po okolicy.
1) Nominalny teren nie pozwala na wykorzystanie pojazdów (wąskie ścieżki 'piesze'). Teren jest wielkości c.a połowy Karolewa, ale o innej specyfice dzięki budynkom.
2) Ewentualne powiększenie terenu możliwe w kierunkach południe i wschód - trzeba by zagadać z nadleśnictwem (ale nie wiem czy czas pozwoli na formalizmy- można by pomyśleć o szpitalach poza strefą gry - malowanie dopiero po wejściu na teren). Zachód to tereny rekreacyjne - leżaki i grille - odpada.
- Tereny na wschód są poza jesienią (grzybiarze) nieuczęszczane. Są tak nieuczęszczane, że złodzieje samochodów zrobili tam sobie dziuplę - widziałem w lesie pozostałości po 3 rozmontowanych furach.
- Na południe można by było około 0,6 km - potem jest stadnina i Qńskie ścieżki.
3) HP załatwił by Silt - mają jedną techniczną butlę 300bar, ale mogą mieć ich w sumie 3 - powinno wystarczyć (tu pytanie do Koni którzy nam zapewniali HP@Karolew)
4) Są otwarci na propozycję godziny rozpoczęcia, ale co do dnia gry - wolą żeby to była niedziela - w soboty mają sporo komercji. Niedziele nie są pozajmowane więc jak dogadamy wstępnie termin to się do nich uderzy.
5) Kilku graczom dziś grającym się oczy zaświeciły jak się dowiedzieli o MOGu@PolHot (widzieli foty i czytali o poprzednich) - coś czuję że będą kombinować żeby sobie kupić przynajmniej MagFed Valkena o którym niezbyt wiedzieli i marudzili, że markery magfed drogie, a chętnie by spróbowali.