przez [HSS] Jubszy » 2014-05-11, 19:59
Troszkę faktów:
- na razie wzięliśmy te kulki na warsztat, żeby zobaczyć co są warte - ani mniej, ani więcej, póki co bez żadnych związków z MOGiem.
- są to Sterlingi Claymore Clear z Kansusa, skorupka biała, wypełnienie przezroczyste
- do do samych Claymorów to mam zaufanie, dwa pełne sezony miałem je u siebie na polu. Jedyna wtopa jaka się w tym czasie zdarzyła to jedna partia gdzie lali zbyt dużo oleju do worków. Poza tym jest to równa, duża, ładna kula ze średniej półki,
- test rozbijalności (świeżo otwarty worek, ok. 15 stopni C, wilgotność powietrza średnia): zrzut z 1 metra na beton - 0/10, zrzut z 2 m na beton - 3/10
- wystrzeliliśmy 150 sztuk ze Spydera MRX i 350 z Valkena SW-1 zasilanego z DMAGów (oba wysokociśnieniowe kulkotłuki, 750 psi z rega Myth) - zero rozbić w magazynkach, zero ścięć na bolcie, zero rozwaleń w lufie,
- rozmiar .687-.689, rewelacyjnie trzyma się stockowych wiader,
- rozpuszczalność wypełnienia w wodzie bardzo dobra, nie wytrąca się żaden osad, minimalna zawartość oleju - powinno się elegancko spierać.
Mam parę fotek, jak dam radę to dzisiaj wrzucę.
Bez namawiania, lobbowania ani zobowiązywania nikogo do czegokolwiek - my w to wchodzimy bo jest elegancko.