Srodki pozoracji pola walki

Srodki pozoracji pola walki

Postprzez Przemo » 2008-04-23, 22:13

miny używane przez nas ( ShadowsCorps i Legion13 )
Master Landmine - zasilane nabojem Co2 12 gram , można zalać je farbą lub wodą . "Detonacja" następuje po przerwaniu przciągnietej linki zasięg rażenie do 4-5 m.

Obrazek
Saltus III,IV,V,VII; Unit 03,04,07; Igła: I; Blackops II,IV; Ramsar I,III; Bravo Two Zero; Wilczy Szlak; KASKADA; RedFall 2013; SALAMANDRA; GreenCoat II; AEGIS 2015
Przemo
moderator

Postprzez mark-adams » 2008-05-08, 21:14

Odnośnie rekwizytów na różnego rodzaju sceno - zrobiłem przez długi weekend coś takiego.

Jest to zapalnik czasowy, który po upływie danego czasu ( od 1s do 99 min) odpala dany ładunek ( u nas petardy hukowe).

Obrazek
mark-adams

Postprzez lordmarcel » 2008-05-08, 21:27

No brawo Mareczku :D Twoja pomyslowosc chyba nie zna granic xD
świetna sprawa, na pewno urozmaici gre. Czekam do soboty i robimy testy.

p.s. Czemu nie pochwaliles sie swoja "barierą" / nadajnikiem podczerwieni :D ??

POZDRO :D
lordmarcel

Postprzez Przemo » 2008-05-08, 21:39

gratuluje pomysłu i wykonania :-) przyda się ta zabawka na ciekawy scenariusz

ps.
Nadajnik podczerwieni przydał by sie na Saltusa
Saltus III,IV,V,VII; Unit 03,04,07; Igła: I; Blackops II,IV; Ramsar I,III; Bravo Two Zero; Wilczy Szlak; KASKADA; RedFall 2013; SALAMANDRA; GreenCoat II; AEGIS 2015
Przemo
moderator

Postprzez mark-adams » 2008-05-08, 22:37

Przemo jeżeli chodzi Ci o bariery podczerwieni z buzerem ( sygnalizujący sygnałem dÂźwiękowym przerwanie bariery) to koszt zrobienia czegoś takiego wyjdzie Ci około 25 - 30 zł.

Ja barierę wykorzystuje na zasadzie odpalenie w chwili przerwania wiązki takiego granatu paintballowego http://www.bum.bytom.pl/sklep/product_i ... cts_id=554
mark-adams

Re: Srodki pozoracji pola walki

Postprzez MrHyde » 2008-05-26, 20:43

Przemo napisał(a):miny używane przez nas ( ShadowsCorps i Legion13 )
Master Landmine - zasilane nabojem Co2 12 gram , można zalać je farbą lub wodą . "Detonacja" następuje po przerwaniu przciągnietej linki zasięg rażenie do 4-5 m.

Obrazek

Mam tu jeszcze link do filmiku który pokazuje poprawne działanie tej miny moim zdaniem trzeba wlać farby po same brzegi i zatkać zatyczki.
Wydaje Mi się że jak jest powietrze w rurkach to jest błąd ponieważ łątwiej powietrze się spręża od Cieczy i dlatego tak jak ostatnio mówił PMK są problemy z odpaleniem takiej miny bo zatyczki czasem nie puszczają ja proponuję przetestować pare napełnień tej miny.
Bo jak widziałem filmik jak Przemo rozbrajał ostatnio ta detonacja ma się niejak do tego co wyskrobałem na necie.
Po takiej eksplozji Przemo napewno by coś zebrał i nie tylko on ;-] chociaż przy drugiej minie był ful profesjonal tylko najlepiej nadawały by się do rozbrajania maluśkie kombinerki.
Ale może się mylę ;-]

MINA RAP4
MrHyde

Powrót do Pozostały sprzęt