Pozwolę sobie zacząć wątek kolejnego mogu. Myślę ze pożniej koledzy z JH uzupełnia go o dodatkowe informacje. Kolejna już 6 edycja z informacji jakie pozyskałem od Majstra ma odbyć się w dniach 20/21 wrzesinia na poligonie Winów w okolicach Opola. Z tego co kojarzę odbyła się tam ostatnio impreza militarna o kryptonimie Tarcza 2014. Konwencja raczej się nie zmieni czyli oparta będzie na scenariuszach trwających od 2 do 3 godzin. W tej edycji wchodzimy w taktykę zieloną z elementami czerwonej. Tym razem będzie bardziej militarnie niż do tej pory. Zajmiemy się realizacją działań taktycznych w postaci ; tworzenia i zabezpieczania konwojów pojazdów, reakcja na IED , działania rozpoznawcze , zasadzki na konwoje pojazdów / patrole piesze czyli efektywne zwalczanie siły żywej i sprzętu przeciwnika.W tej edycji będzie trochę nowych atrakcji ; wiecej pojazdów , nocne scenariusze i szkolenie z człowiekiem z pewnej znanej elitarnej formacji wojskowej.
Szkolenie będziemy organizować w sobotę 20 września prawdopodobnie będzie całodniowe z przerwą na posiłek. Szkolenie będzie związane bezpośrednie z tematyką MOGu. Wiem ze bedzie to sobota i nie każdy bedzie mógł sie pojawić bo np praca , może brak zainteresowania takim szkoleniem , finanse itp.Ze swojej strony zachęcam świetny szkoleniowiec i wykładowca. LOK miał okazję współpracować z tym człowiekiem.Myśle że warto bo na pewno przyda się trochę sprawdzonej wiedzy w przyszłych rozgrywkach. Szkolenie szacuję w kwocie 55 zł od osoby. Osoby które pojawią się na tej edycji i chcą wziąść udział w szkoleniu proszę o adnotację przy tworzeniu listy na MOGa