Generalnie rozumiem Wasze uwagi i spojrzenie na sprawę i powiem więcej zgadzam się z Wami, niestety wydaje mi się, że do końca nie rozumiecie mojej idei treningów. Osoby które w ostatnim czasie spędzają ze mną więcej czasu, są na grach i treningach i mamy okazję podyskutować na te tematy myślę, że już zrozumiały o co mi chodzi z tymi treningami.
Mówiąc najprościej jak potrafię, dla mnie żeby trenować coś na ostro podczas symulowanych i reżyserowanych gier i podczas takich zwykłych spontanicznych najpierw trzeba się z tym zapoznać na zwykłym treningu na sucho i opanować wszystkie potrzebne elementy, wiedzę i umiejętności. Bo jak podczas gry na ostro osoby które wcześniej nie miały w ogóle styczności z takimi pojęciami jak: bramka RV, obrona okrężna, pokonywanie przeszkód terenowych, znaki patrolowe, poruszanie się sekcjami, zrywani kontaktu itp. itd. Jak takie osoby mają to wszystko sobie trenować i utrwalać podczas gry na ostro ? A co z takiej gry na ostro mającej na celu utrwalenie zdobytej wcześniej wiedzy mają osoby które już ta wiedzę posiadają ale nie wykorzystają tego jako cała grupa ponieważ jedna lub dwie osoby z tej grupy nie mają o tym zielonego pojęcia, lub może nawet miał trening z tego zakresu ale po prostu już za wiele z tego nie pamiętają by było to dawno temu... Zastanówcie się sami jak wiele dokładnie i ze szczegółami pamiętacie z treningów w których uczestniczyliście kilka miesięcy temu.
Dlatego też chciałbym stworzyć grupę osób za którą miałbym pewność, że teoretyczną stronę i praktyczną na sucho wszystkich zagadnień które zostały opisane w ankiecie mają już opanowane w stopniu bardzo dobrym. Wszystko pamiętają krok po kroku mają to wielokrotnie przetrenowane i wiedzą jak i kiedy mają się zachowywać i to z takimi osobami można śmiało przejść do kolejnego etapu jakim są gry o których Wy tutaj mówicie, i tylko z takimi osobami gry tego typu przyniosą wymierne korzyści o których piszecie, bo w przeciwnym wypadku będziemy się tylko denerwować i cały czas cofać z materiałem i bez końca coś powtarzać i ponownie trenować pokazywać itp.
Nie wiem czy wyraziłem się jasno i czy zrozumieliście o co mi tak naprawdę chodzi, ale mam nadzieję, że udało mi się wam to w miarę wyjaśnić.. Generalnie dążymy do tego samego tylko w nieco innej kolejności..
Pozdrawiam..