odkopuję temacik bo jestem już po testach i komuś może sie przydać .
Na allegro znalazłem ponownie aukcję z nabojami co2 12 gram wielokrotnego użytku plus przetoczka - kupiłem ( do wiatrówek , do tiberiusa itp ) działają idealnie do nabojów dostałem instrukcję jak ładować . no coz przy nabijaniu trzeba uważać by nie przedobrzyć i ładować odpowiednią ilosć - najlepiej nabój ważyć - mnie się raz przeładowało i niestety jeden nabój syczał i po ptokach - po wykreceniu głowicy i zmianie oringa nabój śmiga ponownie :) , nie zawsze ładuje się idealnie czasem wywale z tiberiusa 2 magi czaem jeden ( na naboju jednorazowym wywalam 3 magi ) no ale ujdzie w tłumie - za to z wiatrówek ( colt 1911 i dwa inne ) wywalam po 3-4 magazynki , mam też berette (asg) tu większy problem z podpięciem naboju do magazynka ( sporo gazu ucieka zanim dokrece nabój ) więc czasem uda się wystrzelić 2 magi .
Byłem też zainteresowany nabojem co2 88 gram wielokrotnego użytku ale nie moge ich namierzć - posiadam jeden taki zwykły wystrzelony i przetoczkę z gwintu małego na taki pod mambę - okazało się że po włożeniu w przetoczkę odpowiedniego oringa można ten nabój ładować bez przerabiania i ładowania do niego głowicy
chce moją pompkę- tracera przerobić na mosina ( wpakowac go w orginalne body - kolba i łoże ) i zasilać takim nabojem
sprawdzałem na treningu w Mierzęcicach ten jednorazowy nabój co2 88 gram z nakładką - po nabiciu z butli matki wszystko jest ok :)
https://picasaweb.google.com/101088107480281883325/Naboj
Dziś ten nabój - pusty (używany) po nabiciu z butli matki i podpięciu do mojej pompki po przez mambę wystrzeliłem około 100 razy - nie wiem jaki efekt nośności bo to na sucho ostatnie 10-15 strzałów ewidentnie słabsze . tak więc do mojej pompeczki z magazynkiem na 10 kulek nadaje się idealnie - na milsim na dalekie patrole i mało stzelanki wersja idealna - teraz muszę pokombinować jak to wpiąć na krótka by nie używać mamby