Chciałbym „wskrzesić” projekt gry Wizna . Myślę że dzięki tej grze przyciągnęli byśmy więcej ludzi do Armii Południe i może zainteresujemy jeszcze kogoś milsimem i naszym podejściem do paintballa . Aby coś z tego wyszło i aby nie skończyło się tylko na mojej optymistycznej wizji i tylko na gadaniu potrzebował bym do tego parę osób z AP i z zewnątrz .
Na dzień dzisiejszy swoją pomoc zapowiedział PMK , Bolek , Dominik . Cały projekt chciałbym przeprowadzić w 3 etapach .
Etap I:
Załatwić przy pomocy sekcji LOK pozwolenie na zorganizowanie gry w Kobiórze w dniu 4 września 2011
Zrobić jakiś trailer , jakąś zapowiedÂź tej gry – może na bazie stronki z poprzedniej edycji Wizny ( tu kolega Diakum lub Omni byli by bardzo pomocni ) i umieścić go na PSI i innych forach z informacją że zapisy na grę będą początkiem sierpnia .
Etap II:
Wyznaczyć osoby funkcyjne które odpowiadały by ze pewne konkretne zadania , pozyskanie szpeju – telefony polowe , łącznice , dwie duże radiostacje ( to mogę zdobyć ), łopaty do przygotowania okopów i punktów oporu , namiotów sztabowych , szpitala polowego ( szałas lub inne miejsce ) torby sanitarne , nosze itp.
Wyznaczyć osoby które w czasie gry będą :
- Dowódcą armii Polskiej
- dowódcą armii niemieckiej
- 2 animatorów gry
- felczer ( obsługa szpitala)
- szef sztabu armii polskiej ( m.in. odpowiada za wydawanie ammo )
- szef sztabu armii niemieckiej ( m.in. odpowiada za wydawanie ammo )
- osoba do obsługi łącznicy polowej
dodatkowo będą potrzebni ( to już wyznaczeni z graczy ) gońcy , łącznicy , amunicyjni
w okresie czerwiec – lipiec przygotować teren do gry ( okopy , transzeje , worki z piaskiem )
Przygotować i dopracować konkretny plan bitwy ( 3 duże potyczki oraz kilka zadań mniejszych ) , przygotować kilka blankietów do wypisywania rozkazów , zakupić lak i sporządzić 2 pieczęcie do lakowania rozkazów ( polską i niemiecką ) , zakupić 10 notesów i ołówków dla dowódców liniowych do sporządzania meldunków , zakupić odpowiednią ilość bandaży dla graczy , wstawiać co jakiś czas info dotyczące gry ( o odpowiednim umundurowaniu , o limicie kulek , o gadżetach itp. )
Etap III :
W lipcu lub sierpniu otworzyć listę do wpisywania się chętnych do gry , po uzyskaniu 100 graczy listę zamknąć , przygotować odpowiednia ilość oświadczeń do podpisania przez graczy , zebrać opłatę za grę ( myślę że po 10 zł ) ,
O tym jak miała by przebiegać sama gra i o innych klimatycznych dodatkach napisze póÂźniej gdy znajdą się chętni do przeprowadzenia ze mną tego projektu i gdy temat ten nie będzie widoczny dla wszystkich czytających