przez Roger » 2009-01-17, 10:53
Nie chodzi o konkurencję dla Saltusa, ale jakby uzupełnienie. Saltusy w roku są dwa (przynajmniej dotychczas). Przygotowania do niego są ogromne i na pewno czasochłonne, więc nie można wymagać od Pretorian, żeby zwiększyli ilość imprez w ciągu roku. Taka "gra" Północ vs Południe byłaby uzupełnieniem. Ja miałem w ubiegłym roku taką sytuację, że termin Saltusa V mi nie pasował, byłem na S VI, w wyniku czego byłem tylko na jednej tego typu imprezie w ciągu roku :(.
Sztywnych reguł, jak impreza ma wyglądać, nie można od razu narzucać, bo nie wiadomo jakie do końca jest zapotrzebowanie, ale widząc jaką popularnością cieszy się Saltus, można korzystać z dobrych doświadczeń. Chodzi o to, że by gra umożliwiała czy wręcz wymagała wykazania się tym co wymienił Shark. Ale na takiej zasadzie, żeby "dla każdego było coś miłego".
Moim zdaniem pomysł z wypożyczaniem sprzętu na miejscu i udziałem osób "postronnych" nie jest do końca dobry. Warto skorzystać z formuły Saltusa, gdzie nikt nie jest anonimowy. Może nie aż tak rygorystycznie (zapraszanie tylko sprawdzonych drużyn), ale jakoś to wyśrodkować, że dany "team" odpowiada za swoich ludzi czy jakoś tak.
Poza tym gra ma być dla ludzi związanych z "leśnym" PB czy jak to nazwać, więc niech inni też sie wypowiedzą.
GG: 1329961
This is my marker. There are many like it, but this one is mine....