przez Feldgrau » 2011-03-15, 10:26
Dlaczego na Saltusa .
Część z AP była już na Saltusach i na Unitach więc wiedzą jaka jest różnica , inni byli na Saltusie ale byli i na grach w Czechach też znają różnice . Ja tu i teraz chcę zachęcić jak największą ekipę z AP do udziału w Saltusie . Dlaczego ? oj z czysto egoistycznych pobudek. Po prostu wiem że z wami na Saltusie będę dobrze się bawił . Z większością z was zaliczyłem Unit 3i 4 , Saltusa , Ofensywę TET czy Win War. Każdy z nas nabrał już trochę doświadczenia i wie kogo na co stać . Wiadomo że w takich operacjach jedna strona musi wygrać inna przegrać . Dla mnie liczy się jednak dobra zabawa i tak jak powiedziałem to Przemo_K na Unit 4 „ nie przeszkadza mi jak dostaje w dupę byle bym dostawał w doborowym towarzystwie „ .
Więc dlaczego Saltus .
Bo jest to gra łagodniejsza od Unita , nie ma takiego parcia na procedury , każdy jednak znajdzie coś dla siebie , i ten żądny strzelanki znajdzie ja tam pod dostatkiem i dla wagabundy znajdzie się klimat obozowy a i ten z zacięciem „wojskowym” będzie mógł wykonywać odpowiednie zadania . Ważne jednak byśmy je wykonywali wspólnie jako AP , byśmy jako AP zdobywali wspólnie doświadczenie i wiedzę .
Saltus ma jeszcze jedną przewagę nad Unitem – jest ciepło więc odpada zniechęcenie wywołane zimnem i przemoknięciem . Przyjemniej się szlaja po lesie w maju gdy słoneczko świeci i przypieka a i w nocy jest całkiem znośnie . Zresztą dla mnie 3 dni w lesie z takimi samymi narwańcami w cammo pilnującymi kartki na drzewie daje mi większą frajdę niż wakacje w ekskluzywnym SPA .
Na dzień dzisiejszy jest nas 8 – całkiem dobry skład ale jednak brak na liście kilku wariatów z AP .
Saltus to dobry czas na odreagowanie od sk..go szefa , żony , dziewczyny czy kochanki więc panowie czekam na waszą szybką decyzje .