DPM z UK

DPM z UK

Postprzez Młody » 2008-03-18, 03:50

Rozważam zakup takiej kamizelki.

http://www.pointmangear.com/index.php?type=22

Jest modułowa. W tej chwili czekam na odpowiedÂź, czy nie świeci w podczerwieni i czy są w stanie wykonać wszystkie kieszenie bez "velcro" tylko na klamerki zatrzaskowe.
Typowa cena zestawu to około 100 funtów, czyli na chwilę obecną jakieś 460-470pln

Typowy zestaw :

- kamizelka
- dwie kieszenie na dwa magazynki do M4
- dwie kieszenie na granaty (wejdą tam radia, GPS itp)
- dwie kieszenie na granat dymny (wejdzie większe radio, duży opatrunek osobisty)
- dwie kieszenie cargo średnie
- dwie kieszenie cargo duże
- pojemnik na plecach na CAMELBAK

Wysyłka do Polski jest gratis. Wiem, pytałem. Jedyny warunek, zamówienie powyżej 100 funtów. Co nie jest problemem, bo każda gotowa kamizelka (pełen zestaw) wychodzi jakieś 105-110 funtów.

Ktoś chętny zabrać się na wspólne zakupy ?
Młody

Postprzez Młody » 2008-03-23, 21:05

rozważyłem i tyle z tego mam ...

kamizelka wisi na cle, bo panom z UK się zapomniało że nie mają w UK i wysłali z Tailandii , w związku z czym przesyłka nie jest wewnątrz unijna i jest sporo problemów, poza standardowymi oczywiście w stylu +35% ceny (cło, vat) oraz samym faktem, że chciałem mieć brytyjską kamizelkę a nie k..wa azjatycką !! :-[
Młody

Postprzez BURZA » 2008-03-23, 23:00

No to ładnie Cię załatwili. Współczuję!
BURZA

Postprzez MrHyde » 2008-03-24, 20:04

To jest wlaśnie ryzyko zamawiania z zagranicy po za tym Młody wdepnołeś w tgz. kakał współczucia tagrze z mojej strony już nie jeden został tak załatwiony dlatego ja się boję troche takich zakupów.
MrHyde

Postprzez Młody » 2008-03-30, 22:30

Kamizelka dotarła. W ten weekend spisywała się świetnie, w dość extremalnych warunkach.
Poza tym że z wysyłką były problemy, to sam sprzęt wykonany jest całkiem fajnie. Jedyny minus za zbyt głębokie ładownice na magazynki. Wszystkie przeszycia są ryglowane. Kamizelka w całości z orginalnej cordury.
Młody

Powrót do Pozostały sprzęt