Projekt SAW m249 - minimi

Projekt SAW m249 - minimi

Postprzez Przemo » 2008-04-07, 20:23

Przymierzam się do dość ciekawego i orginalnego projektu zaadoptowania SAWa m249 w wersji ASG na wersje paintballową . Niebawem będę dysponował uszkodzonym egzemplarzem, body full metal :-) .SAW inaczej MINIMI jest to karabin maszynowy wsparcia piechoty na poziomie drużyny i tutaj liczy się duża szybkostrzelność i siła ognia . Zastanawiam się co do niego włożyć opcje są takie.
- A5 egrip/cyklon 20kulek na sekunde ,wysokocisnieniówka, trochę waży -
- 98 egrip/cyklon/quloader do 15 kulek na sekunde wysokociśnieniówka
-Smart Parts Ion quloader/halo do 17 kulek na sekundę - 4 tryby strzelania: semi-auto, full-auto, burst i rebound , aluminiowe body z nakładką kompozytową
Zastanawiam sie na IONem lufka 19 cali kwestią pozostaje niezawodność prosiłbym jakieś opinie o tym sprzęcie co trzeba wymienić odrazu po jego kupnie ?

Obrazek

Obrazek
Saltus III,IV,V,VII; Unit 03,04,07; Igła: I; Blackops II,IV; Ramsar I,III; Bravo Two Zero; Wilczy Szlak; KASKADA; RedFall 2013; SALAMANDRA; GreenCoat II; AEGIS 2015
Przemo
moderator

Postprzez BURZA » 2008-04-07, 22:25

Piękna rzecz :) Jeśli to ma stanowić ogień zaporowy to może jakiś elektryk, tylko że wtedy będzie za cichy jak na MG.
BURZA

Postprzez Rexerus » 2008-04-08, 14:30

Jeśli chodzi o IONa to mogę coś powiedzieć.

Zalety:
-oczy - nie ma szans żeby bolt ściął kulkę, a z tego co widzę na zdjęciach to ważne.
-małe zużycie gazu - po dodaniu qlev jeszcze mniejsze(podobno - u siebie nie mam, ale mam zamiar)

Wady:
-zmiana trybu ogna pod okładką - bezpośrednio na płytce

Ogólnie bardzo fajny marker. Dobrze mi się nim gra. Na początku możesz mieć problemy z ustawieniem płytki (jeśli coś namieszasz). Lufa stokowa podobno jest kiepska (ja od razu przeskoczyłem na JJ ceramic). Marker jest bardzo cichy, więc tak jak napisał Burza może nie być za bardzo realistyczny, no ale coś za coś.
Naprawdę polecam.
Rexerus

Powrót do Broń