Szanowni koledzy, uczestnicy gier MAGFED, użytkownicy markerów typu MAGFED i inni doświadczeni w tym temacie:)
W przeciągu kilku, może kilkunastu miesięcy stanę przed wyborem markera MAGFED. Kasa prawie zebrana, ale problem ze zdecydowaniem się. Mam na oku kilka modeli - wszystkie wybrane na stronie sklepu Activegames.
Podstawowe parametry markera to możliwość gry kulkami First Strike (bez konieczności modyfikacji na polu walki), magazynki na więcej jak 8 kulek , możliwość podłączenia butli w kolbie, no i obudowa z aluminium ("plastik" mnie nie interesuje). Mając powyższe na uwadze mam na oku 4 markery, a mianowicie:
Milsig M17 XDC
468™ DMag Marker Militarny RAP4 (ten chyba niema możliwości podpięcia butli w kolbie - no chyba że się coś już zmieniło)
M-series ELITE
Marker TGR2 Mk2
Proszę o Wasze opinie, wady zalety markerów (ale takie z "pola walki"), zasięg (jak jest to możliwe określić - parametr nie wymagany). Zużycie gazu (HP/CO2) - na ile magazynków (kulek). Jak wygląda sprawa z osprzętem, mam na myśli magazynki, ewentualnie lufa, (butla to pewnie standard) i itp.
Interesują mnie opinie użytkowników, to co pisze na stronach producentów to już znam:)