Chciałem zapytać o opinie na temat tego sprzętu takie rzeczowe bym prosił. Od początku mojej przygody z paintem wierny jestem firmie tippmana( moze poza jednym wyjatkiem kiedy postanowiłem zakupic RAMa z RAP4 ) bo pomimo wiekszej skuteczności niskocisnieniówek nie potrafiłem sie do nich przekonać moze dlatego ze nie goniłem nigdy szczególnie za fragami i nie miałem w zwyczaju wywlac kartona kulek na lokalnej strzelance.Nigdy tez nie patrzałem z fascynacja i zazdroscia na kolegów z miniaczami i egosami jakos nie przemawia do mnie design tych kolorowch "plujek" z jajkami na górze.Ostatnio widze że trend w paincie wyraznie sie zmienia po mojej ostatniej wizycie w sklepie na Ka... sciana z markerami wyglada odwrotnie proporcjonalnie do tego co było kiedys. 70 % sprzetu pretenduje do miana militarnego a nie jak kilka lat temu kiedy szczytem militaryzmu była tylko A5.
Zastanawiam sie nad próba wejsca w jakis niskocisnieniowy sprzęt i pozegnac X7 kosztem zakupu np. Phenoma.Mod jaki mam obecnie UMP zaadoptował bym w tym nowym wynalazku.Kwestią pozostaje pytanie czy warto się na ten sprzęt przesiadać i to zapytanie kieruje do obecnych tu posiadaczy tego wynalzaku.Myslałem trochę nad TM-15 ale jakoś taki za bardzo plastikowy , słyszałem ze są jakies problemy z tymi rpi-clipami.